Hírek

Innovatív Medicina laboratóriumot adott át klasztertagunk a BAY NANO

2010.03.03.

A labóratórium ad majd helyet – többek között – a Bay Zoltán Nanotechnológiai Kutatóintézet és a megyei kórház közötti együtműködés keretében történő kutatásnak. Ennek a projektnek a tárgya: kórházi bakteriális fertőzések visszaszorítása ezüst nanorészecskék segítségével. Emellett a központi idegrendszert monitoráló és stimuláló elektróda rendszer fejlesztése és hatásmechanizmusainak vizsgálata is történik majd az új laboratóriumban.

részletek >

Benyújtásra került a NANO IMD projekt MANO tagok részvételével

2010.02.15.

Nanoszerkezetű titán implantátumok gyártástechnológiájának és számítógéppel támogatott beültetési módszerének kifejlesztése.

részletek >

MANO Klasztertag a Nemzetközi Űrállomáson kísérletezik

2010.02.05.
MANO Klasztertag a Nemzetközi Űrállomáson kísérletezik

Buborékos forró fémhab, amely a súlytalanságban szilárdul meg - ennek képződését vizsgálja az Admatis Kft. kísérlete a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. A tervek alapján vasárnap hajtják végre a kísérletet az ISS Columbus moduljában, amely a maga nemében egyedülálló lesz.

részletek >

Magyar szabadalom javítja a PVC-padlók tulajdonságait

2010.02.05.

Nanotechnológiai eljárást jegyeztetett be a Graboplast magyar szabadalomként, amely által javítható a metrókban, sportcsarnokokban, kórházakban és közösségi létesítményekben használatos PVC-padlók kopás- és karcállósága, tisztíthatósága – közölte Jancsó Péter elnök-vezérigazgató pénteken Győrben sajtótájékoztatón.

részletek >